Το marketing υγείας και η προώθηση του ιατρείου βιώνει μια περίοδο ραγδαίας εξέλιξης και σημαντικών αλλαγών, με την τεχνολογική καινοτομία και τα άφθονα δεδομένα να βρίσκονται στην διάθεση κάθε επαγγελματία του τομέα της υγείας. Mε το ιατρικό marketing και την σωστή χρήση των προσφερόμενων εργαλείων, έχετε πλέον την ευκαιρία να πλησιάσετε, να προσελκύσετε, να αποκτήσετε και να αυξήσετε σε μεγάλο ποσοστό το πελατολόγιο σας.

Με την ένταξη του ιατρικού marketing στη επικοινωνιακή σας πολιτική και τη χρήση των σωστών αυτών εργαλείων μπορείτε να εγκαθιδρύσετε μια σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη σας, να δημιουργήσετε έναν ανοιχτό διάλογο και να δώσετε το κατάλληλο μήνυμα, στον σωστό άνθρωπο, την σωστή στιγμή:

1. Κατασκευή ιστοσελίδας

Σε μια εποχή όπου όλες οι πληροφορίες βρίσκονται άμεσα διαθέσιμες στο διαδίκτυο, η online παρουσία σας θεωρείται κρίσιμη και ζωτικής σημασίας. Η κατασκευή ιστοσελίδας με πρωτοποριακό design, ευκολία στην πλοήγηση, με ελκυστικό περιεχόμενο, προσαρμοσμένη στις προδιαγραφές της Google, μπορεί να σας διαφοροποιήσει από τον ανταγωνισμό και να σας βοηθήσει να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες.

Έρευνες έχουν δείξει πως το 43% των αναζητήσεων αφορά την ανεύρεσή γιατρών. Εσείς θα είστε απών από αυτήν τη ευκαιρία, να παρουσιάσετε το ποιος είστε και γιατί να σας επιλέξουν?

2. Social media

Τα Social Media αποτελούν το σημαντικότερο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ μια επιχείρησης και των πελατών της. Με μια στρατηγική προσαρμοσμένη στις δικές ανάγκες και με την χρήση των κατάλληλων καναλιών, μπορείτε να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητά σας. Παράλληλα, έχετε την ευκαιρία να  παρατηρήσετε και να αφουγκραστείτε τις ανάγκες και τις σκέψεις των υπαρχόντων και εν δυνάμει πελατών σας. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να ενδυναμώσετε την υπάρχουσα σχέση σας με το πελατολόγιο σας, να προσελκύσετε νέους πελάτες ή και ακόμη να χρησιμοποιήσετε σημαντικές πληροφορίες για την αναβάθμιση των υπηρεσιών σας. 

3.Seo

Δυστυχώς, στον digital αυτόν κόσμο δεν αρκεί μόνο η παρουσία σας στο διαδίκτυο, αλλά και η ανατροφοδότησή της ιστοσελίδας σας με περιεχόμενο άξιου του ενδιαφέροντος των πελατών σας. Για να μπορείτε, όμως, να βγαίνετε πρώτοι στα οργανικά αποτελέσματα της αναζήτησης της Google πρέπει να ακολουθήσετε μια σειρά από διαδικασίες βελτιστοποίησης της ιστοσελίδα σας που θα σας κατατάξει πρώτους στα οργανικά αποτελέσματα.

4.Google Adwords

H Google μέσω του Search Engine Marketing (SEM) δίνει την ευκαιρία στους επαγγελματίες να διαφημίζονται με πληρωμένες διαφημιστικές καμπάνιες στην πλατφόρμα της. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα του ιατρείου σας, την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας και κατά συνέπεια τον όγκο των πελατών σας.

Με τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα της Google, έχετε την ευκαιρία να παρουσιάσετε το ιατρείο και την υπηρεσία σας την στιγμή που πρέπει, στον άνθρωπο που την χρειάζεται.

Σύμφωνα με τη Google, οι καταναλωτές ξοδεύουν 15+ ώρες ανά εβδομάδα ψάχνοντας και κάνοντας διαδικτυακή έρευνα.

5.Content marketing (αρθρογραφία)

Ο εμπλουτισμός της ιστοσελίδας με πλούσιο και αυθεντικό περιεχόμενο είναι μια μέθοδος που συμπεριλαμβάνεται στους αλγόριθμους της Google και σας «επιβραβεύει» με μια καλύτερη θέση στα οργανικά αποτελέσματα των αναζητήσεων. Με έναν έμπειρο κειμενογράφο και σωστή, on to the point, αρθρογραφία, με γνώμονα τις αναζητήσεις των χρηστών, μπορεί να ωφελήσει στο μέγιστο την επίτευξη των στόχων σας.

Leave a comment